Business Hi-Tech

Isteria listărilor companiilor de Internet continuă: Producătorul Farmville îşi pregăteşte intrarea pe bursă

Isteria listărilor companiilor de Internet continuă: Producătorul Farmville îşi pregăteşte intrarea pe bursă

Autor: Alexandru Matei

25.05.2011, 17:52 365

Dezvoltatorul de jocuri pentru reţeaua de socializare FacebookZynga se pregăteşte să se listeze, conform bloguluiAllThingsDigital, urmând să strângă prin intermediul IPO-ului maimulte miliarde de dolari, scrie Reuters. Producătorul jocurilorFarmville şi Mafia Wars încearcă astfel să profite de succesul avutde listarea reţelei de socializare business LinkedIn, ale căreiacţiuni şi-au dublat valoarea în prima zi de tranzacţionare.

Compania va anunţa SEC, organismul de reglementare a pieţei decapital din SUA, despre intenţiile sale săptămâna aceasta sau celmai târziu săptămâna viitoare, conform blogului.

Zynga s-ar putea evalua în cadrul IPO-ului la o valoare mai marede 10 mld. dolari, valoare reieşită din ultima rundă de finanţare,pentru că listarea LinkedIn a dovedit că investitorii sunt avizidupă acţiuni ale companiilor de Internet. Şi alte grupuri cu renumedin sector, Facebook, Groupon şi Tweeter, sunt aşteptate să selisteze în următoarele lunil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO