Business Hi-Tech

La numai două zile de la lansare, iPhone 5S a fost învins. Cum au reuşit hackerii să spargă tehnologia de citire a amprentelor. VIDEO

La numai două zile de la lansare, iPhone 5S a fost...

Autor: Ştefan Stan

23.09.2013, 12:35 6556

Un grup de hackeri germani susţine că a reuşit să spargă duminică tehnologia Apple de citire a amprentelor, la numai două zile după lansarea modelului de iPhone care promitea o protecţie mai bună împotriva furturilor, scrie Reuters.

Doi experţi în securitatea telefoanelor iPhone susţin că grupul german, cunoscut drept “Chaos Computing Club”, a reuşit să învingă Touch ID-ul de la Apple.

Unul dintre experţi, Charlie Miller, co-autor al “Manualului Hackerilor pentru iOS”, a descris munca hackerilor drept o “deschidere totală” asupra securităţii Touch ID.

“Cu siguranţă se deschid noi posibilităţi pentru atacatori”, a continuat Miller.

Dacă acest lucru se verifică, ar fi jenant pentru Apple, care mizează pe scannerele de amprente pentru a-şi diferenţia smartphone-urile de noile modele Samsung şi alte dispositive cu Android.

Apple nu a comentat informatiile.

Chaos Computing Club, unul dintre cele mai mari şi mai respectate grupuri de hackeri din lume, a postat un video pe site-ul organizaţiei care arată cum poate să acceseze cineva un iPhone 5S cu o amprentă fabricată.

Pe site este descris şi cum au reuşit membrii echipei de biometrică a grupului de hackeri să spargă cititorul de amprente de la noul iPhone 5S.

Hackerii susţin că s-au focalizat asupra Touch ID pentru a contrazice rapoartele conform cărora tehnologia Apple este foarte dificil de spart.

“Amprentele nu ar trebui să fie folosite pentru a securiza nimic. Lăsăm amprente peste tot şi este foarte uşor să fie falsificate după ce sunt prelevate”, a declarat un hacker.

Germanii susţin că au învins tehnologia Touch ID prin fotografierea amprentei unui utilizator de iPhone, pe care au transpus-o ulterior pe o foaie transparentă, folosită pentru a crea un mulaj pentru un deget fals.

O firmă de capital de risc care oferise un premiu de 10.000 de dolari pentru cine va reuşi să spargă primul noua tehnologie Apple a anunţat că va face propria jurizare a rezultatului.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO