Business Hi-Tech

Lansari, software si intreruperi de contracte

07.12.2001, 00:00 16



* Flamingo Computers a lansat un nou site de comert electronic, e-flamingo.ro. Accesibil la adresa www.e-flamingo.ro, noul site functioneaza in paralel cu www.flamingo.ro. Lansat in septembrie 1999, www.flamingo.ro a reprezentat pionieratul in materie de magazine virtuale in domeniul IT din Romania.

Tot din aceasta perioada dateaza si prima tranzactie online efectuata pe site-ul companiei.

Lansarea www.eflamingo.ro doreste apropierea de client a companiei Flamingo atat la propriu - prin sistemele de livrare, cat si la figurat - prin imbunatatirea si largirea gamei de servicii, prin extinderea gamei si a numarului de produse.

Flamingo va incerca pentru anul viitor rezolvarea problemei debitarii online a cardurilor de plata. Pentru a putea oferi e-cumparatorilor aceasta modalitate de plata este necesara din partea institutiilor financiare (interne sau externe) o solutie acceptabila, apropiata de cele similare practicate in Occident.

Noul site ofera multiple solutii de plata, precum: plata ramburs, cash, prin card de plata, mandat postal sau ordin de plata si, nu in ultimul rand, plata in rate a produselor comandate online. Livrarea comenzilor de peste trei milioane lei se face gratuit, oriunde in tara.

De la inceputul anului 2001 si pana la sfarsitul lunii noiembrie, Flamingo Computers a inregistrat in segmentul business-to-consumer (B2C) o cifra de afaceri de 330.000 de dolari, prognoza pentru luna decembrie fiind de 100.000 de dolari. Iuliana Susanu



* Compania Oracle a lansat recent Oracle9i Application Server Release 2, in cadrul evenimentului Oracle OpenWorld 2001, desfasurat la San Francisco si dedicat oamenilor de afaceri, managerilor si specialistilor in solutii de e-business.

Oracle9iAS Release 2 ofera peste 250 de noi elemente, incluzand suport pentru cea mai noua tehnologie Java (J2EE 1.3), servicii web si integrare la nivel de intreprindere, fiabilitate si securitate maxima, precum si noi facilitati de portal si wireless. Iuliana Susanu



* Producatorul german de echipamente de telefonie mobila Siemens AG si compania nipona Toshiba Inc au anuntat, joi, ca renunta la colaborarea in domeniul dezvoltarii de telefoane mobile din generatia a treia, ca urmare a repetatelor amanari in lansarea pe piata a acestui tip de servicii.

Cu toate acestea, Siemens isi mentine intentia de a lansa, in 2002, primele telefoane mobile care sa permita accesul rapid la Internet si transferul de date si este interesat de gasirea unui partener.

Compania germana considera ca piata telefoanelor mobile are perspective de redresare anul viitor, chiar daca nu poate inca formula estimari concrete pentru anul in curs.

Numai in trimestrul al patrulea al anului fiscal incheiat in luna septembrie, Siemens a inregistrat pierderi nete de 1,098 miliarde de euro (980,3 milioane de dolari), ca urmare a cererii scazute de pe piata, precum si a costurilor operationale ridicate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO