Business Hi-Tech

Logitech: vanzarile din retail au crescut profitul

03.11.2004, 00:00 16

Producatorul elvetian de echipament periferic pentru computere Logitech a raportat in prima jumatate a anului fiscal 2005, incheiata la 30 septembrie, un profit net de 44,8 milioane dolari, in crestere cu 66,7% fata cu acelasi interval al anului trecut.
Vanzarile nete ale producatorului de componente periferice pentru computere personale si console de jocuri ayu crescut cu aproape 85 milioane de dolari, la 596,16 milioane de dolari.
In trimestrul al doilea al anului fiscal, compania a avut un profit net de 26 milioane de dolari, in crestere cu 23% fata intervalul similar din anul trecut. Vanzarile in aceasta perioada au insumat 330 milioane dolari, in crestere cu 12 %.
Rezultatele foarte bune sunt generate in special de vainzarile cu amanuntul, care au crescut cu 22 % fata de cel de-al doilea trimestru al anului fiscal trecut, sustinute de cererea pentru mouse-uri si tastaturi fara cablu, periferice PC pentru jocuri si console, dar si camere web digitale.
"Dezvoltarea sustinuta a vanzarilor cu amanuntul, care a compensat declinul anticipat in vanzarile OEM (Original Equipment Manufacturer), a permis cresterea profiturilor", a declarat presedintele si directorul executiv al Logitech, Guerrino De Luca.
In trimestrul al doilea, conducerea Logitech a lansat o campanie de cumparare de actiuni, pentru ca intentioneaza sa redobandeasca controlul asupra 10% din titlurile companiei. Logitech a rascumparat 1.283.700 de actiuni, pentru care a platit 57,6 milioane de dolari, anuntand ca va mai cheltui cel putin 150 de milioane de dolari in acest sens. Compania detine in urma acestei tranzactii 8,8% din propriile actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO