Business Hi-Tech

Managementul Electrica informatizat de IBM pentru 12 mil.$

22.05.2003, 00:00 37

Compania IBM va finaliza in acest an, impreuna cu o serie de parteneri, un sistem informatic integrat de management al activitatilor societatii Electrica, valoarea investitiei, asigurata prin angajarea unui credit furnizor, fiind de 12 milioane dolari.
"Programul va permite analizarea in timp real a tuturor activitatilor Electrica, atat din punct de vedere al gestiunii - venituri si costuri - cat si al solutiilor de crestere a gradului de eficienta in functionare a instalatiilor si de reducere a costurilor", explica Zonel Vasiliu, directorul Directiei de Distributie a Energiei Electrice, Tehnologia Informatiei si Comunicatiei din Electrica.
Cele opt filiale ale furnizorului si distribuitorului national de energie electrica vor fi gestionate in mod unitar, prin intermediul aplicatiei software SAP R/3 (Systems Applications and Products in Data Processing).
"Dupa finalizarea programului vor functiona opt centre de prelucrare centralizata a datelor - cate unul pentru fiecare filiala - si o retea de comunicare care va permite conectarea acestor centre si accesul tuturor utilizatorilor la sistemul de calcul si de productie din aceste unitati", a precizat reprezentantul Electrica.
Numarul utilizatorilor acestui sistem va fi de aproximativ 3.500.
IBM a castigat, in 2002, un contract privind realizarea programului informatic pentru Electrica. Compania actioneaza in calitate de integrator al proiectului.
Companiile subcontractante sunt, printre altele, SAP AG, SAP Romania, Radix Company Iasi si CSB Bucuresti.
Gabriel Mardarasevici, directorul general al furnizorului de tehnologie IT Radix afirma ca societatea a incheiat, in cursul lunii aprilie, livrarea unui numar de 1.894 de PC-uri si servere catre Electrica, in baza a doua contracte cu o valoare totala de aproximativ 3,1 milioane de euro.
Infiintata in 1993, Radix Company are sediul principal in Iasi si detine reprezentante in doua orase - Bucuresti si Cluj-Napoca. Compania intentioneaza sa deschida, pana la sfarsitul anului, o filiala in Timisoara.
Potrivit directorului general al Radix, compania a raportat pentru anul 2002 o cifra de afaceri de aproximativ opt milioane de dolari, comparativ cu 5,6 milioane de dolari in 2001, si estimeaza pentru acest an un volum al incasarilor de circa 10 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels