Business Hi-Tech

Mărul discordiei la Google: Cine este nouă prietena a co-fondatorului Sergey Brin, despărţit recent de soţia sa

Mărul discordiei la Google: Cine este nouă prietena a...

Autor: Cătălina Butan

31.08.2013, 17:37 13825

Google rămâne în atenţia presei cu cea mai nouă dramă personală din Silicon Valley: co-fondatorul Sergey Brin s-a despărţit de soţia sa, Anne Wojcicki, după o relaţie de şase ani, scrie Business Insider.

Vocile rele spun că în spatele acestei despărţiri este Amanda Rosenberg, o tănără de 26 de ani care lucrează de cinci ani la Google şi este noua prietenă a lui Brin. Serghei Brin este căsătorit de şase ani cu Anne Wojcicki, fondator al companiei de biotehnlogie cu care are doi copii. Ei trăiesc astăzi seperat iar apropiaţii celor doi spun că despărţirea a fost una “absolut amicală.

Rosenberg lucrează în divizia Google Glass şi este fosta prietenă a lui Hugo Barra, unul dintre cei mai importanţi executivi ai companiei din cadrul departamentul care lucrează la sistemul de operare Android. Compania l-a pierdut recent pe Barra iar zvonurile spun că el a plecat la scurt timp după ce co-fondatorul Brin s-a despărţit de soţia sa. Barra a plecat la chinezii de la Xioami, un jucător de talie medie pe piaţa de smartphone-uri şi tablete, însă comparat adesea cu Apple pentru entuziasmul mediatic cu care îşi lansează produsele

Google a refuzat să comenteze situaţia iar Rosenberg nu răspunde la email-uri, fiind contactată de cei de la Business Insider.

Cea mai mare realizare a lui Rosenberg este faptul că ea a venit cu ideea frazei “OK Glass” pentru activarea ochelarilor Google.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO