Business Hi-Tech

Mediacafe vinde publicitate online si pe site-uri din afara

18.01.2008, 21:30 27

Mediacafe, regia locala de publicitate care detine exclusivitatea pentru vanzarea spatiului publicitar al portalului Yahoo!, a inceput sa vanda publicitate pe doua site-uri din strainatate cu peste un milion de vizitatori lunar din Romania fiecare.
Unul dintre site-uri este Mobile.de, specializat pe anunturi de vanzari de autoturisme rulate si noi din Germania, detine peste 40 de milioane de afisari lunar si circa 1,5 milioane de vizitatori unici din Romania. Site-ul german a fost achizitionat in urma cu patru ani de compania americana eBay.
De asemenea, Mediacafe detine drepturile exclusive de vanzare a spatiului publicitar pe GSMArena.com, una dintre cele mai accesate resurse de informare GSM.
Potrivit lui Mihai Fanache, media director al Mediacafe si actionarul majoritar al companiei, relatia cu Yahoo! a constituit un avantaj in procesul de abordare a celor doua site-uri.
Totodata, Mediacafe a anuntat ca nu va mai vinde in acest an niciun alt site romanesc, activitatea sa fiind orientata in jurul celor 46 de canale Yahoo!.
Compania a avut afaceri de 150.000 de euro in 2006 si un profit de 59.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO