Business Hi-Tech

Microsoft lansează Internet Explorer 9 şi în limba română

Microsoft lansează Internet Explorer 9 şi în limba română

Autor: Ştefan Vrabie

15.03.2011, 12:51 241

Microsoft a lansat astăzi noul browserInternet Explorer 9, versiune a unuia dintre celemai utilizate browsere din lume, disponibil în 40de limbi, inclusiv în limba română, a anunţat compania.
Noua variată a IE dispune de caracteristici precum PinnedSites şi JumpList, care permit utilizatorilor instalareasite-urilor Web favorite direct în taskbar-ul Windows 7.

De asemenea, are accelerare hardware completă pentru limbajul HTML5şi foloseşte capabilităţile plăcilor grafice cât şi cele aprocesorului pentru a face disponibilă 90% din puterea unui PC peWeb. "Ne place HTML 5 atât de mult, încât am vrut să îl punem latreabă, la propriu" a spus Dean Hachmovitch,vice-preşedintele Microsoft InternetExplorer.

"Noi considerăm ca este un non-eveniment pentru marea majoritate amanagerilor IT din corporaţii şi a utilizatorii săi, pentru că IE9nu rulează pe Windows XP, sistemul de operare folosit pe 67% dinPC-urile corporaţiilor", a declarat pentru cotidianul britanic TheTelegraph, Richard Eduards, analist la firma de cercetareOvum.

Ryan Gavin, director la Microsoft InternetExplorer, a spus că Microsoft a trebuit să ia o decizie înprivinţa IE9. "Duci internetul mai departe printr-un sistem modernsau continui să produci sistemul vechi care domină?", a afirmatGavin, completând că IE9 a fost "complet re-proiectat".

Microsoft a lansat IE9 în versiune beta în lunamartie a anului trecut şi de atunci a fost descărcat de peste 40 demil. de ori, reprezentând 2% din piaţa browser-elor Windows înainteca acesta să fie lansat oficial.

În contextul unui Internet din ce în ce mai puţinsigur şi cu din ce în ce mai puţină intimitate personală, scopul IE9 este să fie sigur, construit cu un set complex de setări desecuritate, confidenţialitate şi fiabilitate implicite ceprotejează utilizatorii atunci când sunt online.

La sfârşitul anului trecut, Microsoft a introdusfuncţia Tracking Protection în IE 9, care permiteutilizatorilor să-şi controleze informaţiile personale pe măsură cenavighează pe Internet, prin indicarea site-urilor cu care preferăsă nu schimbe date.

Aplicaţiile malware continuă să reprezinte cel maiînsemnat risc de securitate online pentru utilizatori. Studiilearată că IE9 blochează 99% dintre atacurile construite peconsiderente sociale (social engineering), ce se bazează peconvingerea utilizatorului să realizeze acţiuni care compromitPC-ul şi/sau datele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO