Business Hi-Tech

Microsoft reduce pretul Vista in 70 de tari

03.03.2008, 17:19 20

Compania americana Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, a anuntat reducerea cu pana la 80 de dolari a preturilor licentelor sistemului de operare Windows Vista in 70 de tari unde acesta este disponibil, scrie presa internationala.
Potrivit Microsoft, pretul unei licente de Windows Vista Ultimate care se va comercializa in Statele Unite va fi de 319 dolari (210 euro), fata de 399 de dolari (263 de euro) in prezent. In acelasi timp, pretul unei actualizari a versiunii de Windows va costa 219 dolari (144 de euro), fata de 259 de dolari (170 de euro) pana in prezent. In cazul versiunii Vista Home Premium, pretul licentei se va micsora de la 159 de dolari (104 euro) la 129 de dolari (85 de euro).
De asemenea, compania americana a anuntat ca va incepe comercializarea in magazine a versiunilor imbunatatite ale sistemului de operare Windows Vista, care incorporeaza Service Pack 1 (SP1) - o suita de modificari menite sa elimine erori sau deficiente ale celei mai noi generatii de sisteme de operare ale gigantului american.
Din luna februarie a acestui an, SP1 era disponibil pentru descarcare de pe serviciul online al Microsoft sau in urma achizitiei unui computer de birou sau laptop care detinea preinstalat Windows Vista SP1.
Majoritatea cumparatorilor prefera sa achizitioneze un computer care are preinstalata ultima versiune a sistemului de operare al grupului Microsoft.
Microsoft a precizat ca reducerea are rolul de majora vanzarile de licente Vista vandute online si in retailul traditional, care reprezinta doar 10% din vanzarile totale de licente ale Microsoft. Cea mai mare parte din vanzarile de licente Windows ale companiei sunt realizate odata cu vanzarea de PC-uri care vin cu solutiile Microsoft preinstalate.
Pe pietele emergente, Microsoft va renunta la comercializarea versiunilor imbunatatite ale Vista intrucat multi clienti din acele regiuni cumpara pentru prima oara o varianta originala a sistemului de operare Windows. Compania va comercializa in schimb Vista Home Premium si Home Basic, o versiune mai simpla a produsului, la preturi revizuite.
Microsoft a anuntat ca va continua sa vanda sistemul Windows XP pana in iunie 2008, amanand astfel tranzitia catre Vista.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO