Business Hi-Tech

Microsoft testeaza mesageria web

09.08.2004, 00:00 15

Microsoft testeaza o noua versiune a popularului soft care permite comunicarea in timp real pe Internet, MSN Messenger, care va putea fi folosita direct de pe Internet, fara a mai fi nevoie sa instalati vreun software pe computer. Acest nou serviciu face parte din strategia celui mai mare producator de software de a-si extinde cota de piata in cazul programelor de mesagerie, cu ajutorul carora doi sau mai multi utilizatori conectati la Internet pot schimba mesaje in timp real. MSN Web Messenger este in prezent in teste iar data lansarii este estimata catre sfarsitul anului, au anuntat purtatorii de cuvant ai Microsoft. Atat versiunea de test cat si cea finala vor fi gratuite.
Aplicatiile de mesagerie instant au limitari destul de severe in privinta optiunilor fiind destinate celor celor care converseaza de pe PC-urile companiei pentru care lucreaza atunci cand aceasta nu le permite astfel de programe. Principalii concurenti pe acest segment sunt AOL si Yahoo dar nici unul nu ofera facilitatea de a conversa direct de pe Internet, fara a mai instala programul pe PC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO