Business Hi-Tech

Minicipuri Phillips pentru hainele Benetton

13.03.2003, 00:00 42

Toate hainele produse de Benetton vor avea de acum inainte atasate mini-cipuri pentru a putea fi urmarite din momentul in care parasesc fabrica si pana ajung la vanzare, conform pulicatiei online SiliconValley.com. Cipurile vor fi produse de Phillips, care a apreciat ca aceasta initiativa va cunoaste o larga raspandire in randul magazinelor care practica vanzarea cu amanuntul pentru acasa (retail). Noile cipuri, care functioneaza pe baza undelor radio, vor inlocui de asemenea eticheta cu cod de bare folosita in prezent. De asemenea, folosirea cipurilor le va permite celor de la Benetton sa stie in fiecare moment situatia stocurilor din cele 5.000 de magazine ale sale, putand alimenta rapid, chiar automat, orice stoc care este pe terminate.
Mini-cipurile sunt dotate cu antene, dar sunt mai mici ca un bob de grau, releva SiliconValley.com. Desi toate etichetele sunt scoase dupa vanzarea produsului, avocatii dreptului la viata privata spun deja ca ele ar putea duce la monitorizarea cumparatorilor fara permisiunea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO