Business Hi-Tech

Monitor all-in-one cu vedere pe Internet

11.02.2004, 00:00 15



"All-in-one" era pana acum un concept asociat mai mult imprimantelor multifunctionale, adica acelor echipamente care, in aceeasi carcasa inglobau si o unitate de tiparire dar si un scanner si un copiator.



Trei in unu sau 2 in 1 sunt doua sintagme mai apropiate de sampoane sau alte produse cosmetice. Dar, de putin timp, va puteti intalni cu aceasta expresie chiar intr-un magazin de calculatoare. Mai precis la Ultra Pro.



Nu incercati insa sa dati peste raftul cu etichete "all-in-one" caci nu-l veti gasi. Veti descoperi insa ca in aceste magazine se vinde un tip de monitor care respecta intocmai intelesul de "totul intr-unul singur". Nu mai trebuie sa spunem ca acest monitor, cu nume de catalog CTX M730V, este si cel mai scump din reteaua Ultra Pro: aproximativ 770 de euro, pret care nu include si taxa pe valoarea adaugata (pe sitepretul e de 37 de milioane lei).



Ce inseamna insa un monitor "all-in-one"? "Un ecran multimedia complet", explica producatorii. Adica un monitor pe care il poti folosi sa porti conversatii cu prietenii de peste mari si tari sau sa asculti muzica stereo.



Chiar daca amanuntul cu muzica nu este o noutate in acest domeniu, existand deja pe piata multe monitoare care au atasate doua boxe in partile laterale, modelul de la CTX se remarca insa si prin prezenta, in carcasa sa, a unei camere web.



M730V are diagonala de 17 inch, este fabricat pe baza de cristale lichide si daca vrei sa-l folosesti si drept televizor nu trebuie decat sa-i mai cumperi un tuner TV, adica un receptor pentru programe. Monitorul poate fi conectat la un calculator obisnuit dar si la un Mac sau la alte echipamente cum ar fi DVD playerele, consolele de jocuri, camerele video traditionale sau aparatele video.



Camera web incorporata si microfonul sunt ideale pentru videoconferinte. Microfonul poate fi utilizat si pentru inregistrarea imaginilor si fisierelor sonore. Sistemul stereo nu este neaparat pe placul tuturor celor care prefera sa asculte muzica pe un sistem hi-fi cu cinci sateliti si subwoofer dar e suficient pentru cei care nu au prea mult spatiu pe birou pentru a mai aseza pe el si boxele de computer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO