Business Hi-Tech

Moody's a retras ratingul B3 acordat Telemobil

10.09.2007, 17:44 23

Agentia de evaluare Moody's a retras ratingul "B3" acordat Telemobil, operatorul serviciului de telefonie mobila Zapp, intrucat compania a renuntat la o emisiune de obligatiuni in valoare de 125 de milioane de dolari, in urma conditiilor nefavorabile de pe piata financiara.
Moody's a retras si ratingul provizoriu (P) "B3", acordat emisiunii de obligatiuni, care ar fi avut scadenta in anul 2014.
Telemobil a anuntat, saptamana trecuta, ca evalueaza alte surse de finantare, inclusiv o suplimentare de fonduri din partea actionarilor.
"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat Piermario Di Pietro, directorul general al Telemobil.
El a adaugat ca este putin probabil ca, in urmatoarele 6-12 luni, Telemobil sa incerce din nou sa acceseze piata de capital. La finele lunii aprilie 2007, actionarii Telemobil au aprobat emiterea de obligatiuni in valoare de 125 mil. $, pentru a finanta accelerarea procesului de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO