Business Hi-Tech

Nemes, Microsoft: România este o ţară foarte dinamică. Văd foarte mult potenţial în zona de mobilitate

Autor: Ştefan Stan

23.06.2014, 00:08 469

Viziunea actuală în industria IT este de conectivitate permanentă a tuturor dispozitivelor mobile, astfel încât să existe o capacitate de controlare şi monitorizare constantă a evenimentelor şi de personalizare a serviciilor după placul fiecărui client în parte, a declarant la ZF Live Nancy Nemes, Win­dows phone cate­gory leader, Microsoft.

„Importantă va fi conectivitatea între toate aparatele, telefonul să comunice cu tableta şi desktop-ul. Aplicaţiile vor continua să aibă importanţă şi un trend foarte important va fi în zona de business: până în 2016 vor fi peste un miliard de smartphone-uri, din care peste 30% vor fi în business“, a spus Nemes.

Unul dintre segmentele cu cea mai rapidă dezvoltare în IT este domeniul aplicaţiilor mobile. În momentul de faţă în Windows Store, al treilea magazin virtual de aplicaţii, există peste 250.000 de titluri care pot fi descărcate. În momentul de faţă Windows Phone este un challenger pe piaţă. Windows Phone are o creştere de peste 90% de la an la an.

„În viitor totul va fi despre mobilitate şi servicii cloud, care se află în zona virtuală, să fim siguri că avem o experienţă unică. Microsoft pune foarte mult accent pe calitatea aplicaţiilor. Totuşi, o aplicaţie la un milion intră în top. Sunt şi unele aplicaţii de ştiinţă. Viziunea noastră este că vom fi conectaţi cu spitalul, cu doctorii, se vor putea face analize, se va putea lua pulsul direct de pe telefon. Vrem să avem capacitatea să monitorizăm tot corpul şi să fim în contact cu doctorii“, a spus Nancy Nemes.

În România sunt trei sectoare care pot ajuta la dezvoltarea ţării: energia, agricultura şi IT-ul. Nancy Nemes susţine că piaţa locală este foarte dinamică în IT, însă guvernul nu se implică şi nu susţine suficient startup-urile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO