Business Hi-Tech

Netflix lansează o emisiune de obligaţiuni de 2 mld. dolari pentru a-şi finanţa conţinuturile noi

Netflix lansează o emisiune de obligaţiuni de 2 mld....

Autor: Alex Ciutacu

25.10.2018, 00:00 259

Compania de streaming Netflix se întoarce din nou spre piaţa obligaţiunilor de tip junk (n.red. - obligaţiuni cu un risc mai mare, dar şi cu un randament mai ridicat), pentru a-şi finanţa noile conţinuturi, în încercarea de a-şi menţine creşterea pe ţinta de utilizatori noi, potrivit Bloomberg.

Emisiunea de obligaţiuni în valoare totală de 2 miliarde de dolari, cu scadenţa la 10,5 ani, promite randamente de 6,375% pentru dolari şi 4,625% pentru euro.

În timp ce emisiunea de obligaţiuni va ridica datoriile companiei la peste 10 miliarde de dolari pentru prima dată în istorie, Netflix înregistrează creşteri impresionante pe bursă, încât baza de clienţi este din ce în ce mai mare.

În perioada octombrie 2017 – octombrie 2018 Netflix a adăugat încă 28 de milioane de membri pe platforma de streaming, în ciuda estimărilor conservatoare lansate de analişti în T2 2017, după ce compania a anunţat că a ajuns la 100 de milioane de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO