Business Hi-Tech

News Corp. cheltuieste 580 mil. dolari pe Internet

20.07.2005, 18:22 13

Gigantul media News Corp. a anuntat ca va cumpara pentru 580 mil. $ (aproximativ 480,5 mil. euro) Intermix Media, o companie care detine peste 30 de site-uri printre care si popularul site de relatii MySpace.com, relateaza presa internationala.

Aceasta achizitie vine sa sustina afirmatiile facute de oficialii companiei saptamana trecuta cum ca News Corp., detinatorul retelei de televiziune Fox, are in plan sa creeze o divizie de Internet care sa se ocupe de site-urile sale de stiri, sport si divertisment. Compania va investi semnificativ in Internet prin noua divizie, au precizat acestia.

News Corp, controlata de magnatul media Rupert Murdoch, va plati 12 dolari (aproximativ 10 euro) pentru fiecare actiune Intermix, cu 12% mai mult decat pretul la care erau cotate actiunile la Bursa.

"Pentru o companie care are valoarea de piata de peste 50 mld. dolari (41,4 mld. euro), suma platita pentru Intermix Media, considerata numarul cinci in topul celor mai importanti jucatori pe acest domeniu, pare a fi rezonabila", a afirmat un analist al companiei americane ce ofera servicii de brockeraj, Natexis Bleichroeder.

Acum ca din ce in ce mai multi bani sunt cheltuiti pentru publicitatea pe Internet, News Corp, ca si majoritatea celorlalte companii media, este interesata sa genereze venituri din activitatea pe Internet, scrie presa internationala.

Publicitatea online este din ce in ce mai profitabila si este considerata afacerea cu cea mai rapida crestere, valorand 7,9 mld. $ (6,5 mld. euro) anul acesta, cu aproximativ 15% mai mult fata de anul trecut, conform oficialilor companiei media Universal McCann.

Intermix a inregistrat venituri de aproximativ 24,1 mil. $ (19,9 mil. euro) in cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal trecut. Compania va deveni parte integranta a noii divizii a News Corp, Fox Interactive Media, au afirmat oficialii companiei media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO