Business Hi-Tech

NextGen intră pe televiziune digitală prin cablu

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

09.09.2010, 23:54 432

NextGen, companie de cablu TV deţinută integral de Romtelecom, alansat în această lună pentru clienţii din 15 oraşe servicii deteleviziune digitală, la tariful de 27 de lei pe lună (TVA inclusă)pentru un pachet care include peste 85 de posturi TV. Companiaoferă gratuit, în custodie, receptorul digital (decodorul) necesarşi până la 4 luni gratuite pentru abonamentele încheiate pe operioadă de până la 26 de luni.

Compania intră astfel în competiţie atât cu operatorii mai mici,dar şi cu liderii pieţei, RCS&RDS şi UPC. La RCS&RDS -numărul unu pe cablu TV, cablul digital cu 72 de posturi TV costă25 de lei (TVA inclusă) pe lună. La UPC cablul digital cu 82 deposturi TV costă 28,5 lei (TVA inclusă). Atât RCS&RDS, cât şiUPC au în derulare campanii promoţionale pentru clienţii noi. Spredeosebire de RCS şi UPC, NextGen nu oferă servicii HD - care suntdisponibile doar pentru clienţii platformelor satelit sau IPTV aleRomtelecom. Reţeaua NextGen, formată în mare parte prin achiziţii,acoperă 20 de oraşe şi peste 100 de localităţi din mediul rural.Anul trecut compania a avut afaceri de 1,7 mil. euro. Compania areîn prezent 160.000 de abonamente la net, TV şi telefonie fixă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO