Business Hi-Tech

Nintendo: profitul a crescut cu 39%

26.11.2004, 00:00 13

Producatorul japonez de jocuri video si console dejoc Nintendo a anuntat pe prima jumatate a anului fiscal (incheiata la 390 septembrie), un profit operational de 343 de milioane de euro, cu 40% mai mult ca in aceeasi perioada a anului trecut.
Incasarile totale ale companiei in aceasta perioada au fost de 1,3 miliarde de euro, cu 11% mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut. Compania japoneza a anuntat ca pe ansamblul noului an fiscal se asteapta la un profit net de peste 663 milioane de euro si incasari totale de 4 miliarde de euro, cu 5% mai mari decat anul trecut.
Rezultatele bune au fost puse pe seama vanzarilor bune de jocuri, care au depasit ca incasari vanzarile de console. Incasarile au scaut, spun oficialii companiei, pentru ca s-a renuntat la subsidiile acordate anul trecut. Nintendo a anuntat de asemenea ca previziunile privind noua consola de joc Dual Screen (DS) sunt mai bune decat pana acum. Japonezii spera ca va reusi sa vanda la nivel mondial 5 milioane de console in primul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO