Business Hi-Tech

Nistoran, şeful Evolio: Telefoanele au ajuns la 60% din business

Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup. Foto: Victor Ciupuliga

Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Seceleanu

15.05.2015, 00:07 346

Piaţa de tablete PC a scăzut cu 20% din punct de vedere valoric în primul trimestru, la 18 mil. euro, iar pe unele segmente - unde principalii jucători sunt companiile locale, declinul a fost şi mai puternic, pe fondul competiţiei dure pe preţ.

„Primul trimestru a marcat aproape o prăbuşire a pieţei de tablete, mai ales pentru brandurile din categoria B“, a declarat pentru ZF Liviu Nistoran, CEO şi proprietar al Televoice Grup, companie care vinde diferite tablete, telefoane şi GPS-uri sub brandul Evolio, cu afaceri de 5 mil. euro în 2014.

Una dintre cele mai lovite categorii de tablete a fost cea cu ecrane de 7 inchi, care anul trecut a reprezentat categoria principală de pe piaţă, conform lui Nistoran. „Pentru noi, jucătorii locali, problema a fost şi mai puternică - estimez că piaţa producătorilor locali a scăzut cam cu 30%.“

În aceste condiţii, compania se va concentra pe smartphone-uri, care rămân pe creştere. „Este supapa noastră de supravieţuire. În primul trimestru smartphone-urile au ajuns la o pondere de 60% în business”, explică Nistoran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO