Business Hi-Tech

Noi nereguli contabile la AOL

30.07.2004, 00:00 16

Gigantul media Time Warner a anuntat ca deruleaza o investigatie interna la divizia europeana a furnizorului de Internet America Online (AOL), unde ar putea fi descoperite noi nereguli financiare.
Problemele au iesit la iveala in cadrul investigatiilor federale care vizeaza contabilitatea companiei AOL din ultimii ani, chiar inainte de fuziunea cu Time Warner. Actuala investigatie se axeaza pe datele contabile ale diviziei europene dinainte de 2002, au precizat oficialii companiei americane.
Pana acum, ancheta oficiala a relevat faptul ca AOL trecuse la ?incasari? mai multe contracte de tip barter, acei bani neintrand de fapt in visteria companiei. De asemenea, exista dubii privind achizitionarea pachetului de actiuni detinut de Bertlesmann la AOL Europa. Aici Bertlesmann ar fi trebuit sa achite o parte din datoriile companiei, insa suma s-a inclus in pretul negociat al pachetului de actiuni. Aproape 400 de milioane de dolari au fost raportati de AOL Europa ca ?incasari?.
Oricum, activitatile concernului media raman deocamdata sub lupa autoritatilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO