Business Hi-Tech

Nortel: echipamentele de comunicatii si serviciile pentru contact centere ne cresc afacerile cu 50%

Nortel: echipamentele de comunicatii si serviciile pentru contact centere ne cresc afacerile cu 50%

Nortel a livrat echipamente de comunicatii si servicii de implementare pentru contact centerele deschise pe piata locala de companiile Eon Gas, HP, Motorola si Klal

20.03.2007, 18:34 24

Nortel Networks Romania, subsidiara a producatorului canadian de echipamente de comunicatii, estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere de 50% a vanzarilor de echipamente si servicii catre segmentul intreprinderilor, generata in special de trecerea firmelor catre echipamente bazate pe Internet (IP) si numarul mare de contact centere deschise, pe piata locala. Vanzarile catre intreprinderi nu includ si afacerile incheiate cu operatorii telecom.
"Estimam ca afacerile noastre pe zona de intreprinderi vor creste cu 50% in acest an, principalele segmente pe care le urmarim fiind sectorul public si financiar, furnizorii de servicii si jucatorii din zona utilitatilor (energie, apa). Un factor care ne influenteaza puternic afacerile este si tendinta companiilor din Romania de a isi inlocui infrastructura de comunicatii cu una bazata pe Internet (IP)", a declarat pentru ZF Israel David, noul director de vanzari pentru Romania si sud-estul Europei din cadrul Nortel. Oficialii Nortel au estimat anterior ca in urmatorii 3-5 ani piata locala de echipamente si servicii de telefonie prin Internet (VoIP) si de servicii Internet pentru corporatii va ajunge la 2-3 mld. dolari.
Israel David afirma ca o sursa puternica de crestere pentru Nortel o reprezinta furnizarea de aplicatii interactive de voce (Interactive Voice Response - IVR) si livrarea de echipamente de comunicatii IP si de servicii de implementare pentru companiile care deschid contact centere pe piata locala.
"Clientii sunt atat companii locale cat si internationale, care au acorduri globale de colaborare cu Nortel. Printre companiile cu care am semnat contracte pe piata locala se numara HP Romnania, Motorola Romania si compania israeliana de asigurari Klal. Am avut implementari si la companiile media Ringier si Adevarul", a declarat Israel David. El a adaugat ca unul dintre cele mai recente contracte de implementare a unui contact center de pe piata locala este cel semnat cu compania Eon Gas.
"Romania este o piata cu totul si cu totul speciala. Am semnat mai multe contracte decat v-ati inchipui pentru livrarea de aplicatii IVR".
Conform oficialului Nortel o sursa puternica de crestere pe piata locala o reprezinta si segmentul intreprinderilor mici si mijlocii, pe care compania se va axa in acest an, prin lansarea unor solutii dedicate.
Compania intentioneaza sa demareze in acest an un proiect de educatie al profesorilor din licee si universitati in tehnologiile de comunicatii prin Internet, denumit Nortel University. Zona vizata de Nortel este limitata la Bucuresti, tinta urmarita fiind ca profesorii educati in tehnologii IP de catre Nortel sa transfere apoi cunostintele catre elevi si studenti. Compania va lansa in perioada urmatoare o campanie de identificare a institutiilor de invatamant cu care va incheia parteneriate pentru derularea programului. Nortel a externalizat catre compania romaneasca ITC Networks o parte din activitatea de cercetare si dezvoltare, in prezent circa 600 de romani lucrand pentru Nortel pe piata locala.
Potrivit unor surse, afacerile Nortel de pe piata locala au urcat anul trecut la circa 40 mil. euro.
Conform oficialilor Nortel principalul concurent de pe piata locala este Cisco Romania, subsidiara celui mai mare producator de echipamente de retea din lume. Cisco estima pentru anul trecut vanzari de 100 mil. euro pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO