Business Hi-Tech

Nortel se extinde in sectorul web-ului rapid

17.08.2000, 00:00 12



Compania canadiana Nortel Networks, specializata in servicii si echipamente de retea, a anuntat cumpararea firmei Sonoma Systems pentru suma de 540 de milioane de dolari.

Sonoma are ca domeniu de activitate dezvoltarea de tehnologie pentru Internetul rapid. Sistemele Sonoma permit furnizorilor de acces la Internet sa ofere servicii video, audio si de date prin intermediul unei singure conexiuni.

In mod obisnuit, aceste servicii au viteza mica de transfer, calitatea conexiunii este de proasta calitate iar accesul se face prin mai multe legaturi.

Tehnologia dezvoltata de Sonoma are avantajul de putea fi sustinuta atat de reteaua clasica de cablaj cu fire de cupru cat si de sistemele moderne de telecomunicatii bazate pe fibrele optice.

Aceste servicii sunt extrem de utile pentru dezvoltarea retelelor terminale de acces la Internet, asa numitul Internet local, care leaga utilizatorii de operatorii metropolitani.

Analistii sunt de parere ca Internetul local va fi urmatorul camp de lupta pentru firmele concurente din domeniul echipamentelor de telecomunicatii in retea.

De altfel, marile companii din acest domeniu, precum Nortel, Lucent Technologies si Cisco Systems, si-au anuntat intentia de a deveni extrem de agresive pentru a castiga o cota cat mai mare din aceasta piata.

Lucent si Cisco se bazeaza pe o tehnologie similara cu cea dezvoltata de Sonoma.

Odata cu achizitia acestei companii, Nortel va putea oferi operatorilor de telecomunicatii posibilitatea de a creste viteza de conectare la Internet.

Cu ajutorul tehnologiei dezvoltata de compania, operatorii de telecomunicatii vor avea posibilitatea de a vinde servicii de telefonie bazate pe Internet si vor putea construi retele interne pentru corporatii.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO