Business Hi-Tech

Noua numerotare telefonica si consultant pentru RomTelecom

19.11.2001, 00:00 38



Noul plan de numerotare telefonica prevede introducerea, incepand cu 14 iunie 2002, a unei noi cifre dupa zero, care va indica operatorul sau serviciul, potrivit unui ordin al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica.

Planul de numerotare va fi aplicat simultan de catre toti operatorii. Codurile de acces, 00 pentru international si 0 pentru interurban, raman neschimbate. In perioada iunie-noiembrie 2002 vor functiona atat noul plan, cat si cel vechi, urmand ca in decembrie 2002 sa fie eliminata complet vechea numerotare.

In perioada de suprapunere a schemelor de numerotare vor fi rutate in paralel numerele formate in noua si vechea structura. Un mesaj vocal va informa utilizatorul care formeaza un numar in vechea structura despre schimbarea de forma care s-a produs.

In urmatoarele doua luni, mesajul vocal va informa utilizatorul care formeaza un numar in vechea structura despre schimbarea care a intervenit, fara ca apelul sa mai fie rutat.

@ Ofertele pentru stabilirea consultantului in vederea continuarii privatizarii Romtelecom vor fi depuse la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pana la 30 decembrie 2001, informeaza un comunicat al ministerului.

Firmele interesate vor depune oferte pentru intreaga gama de servicii solicitate: contabilitate, consultatii fiscale, studiere a pietei si sondaje, precum si de consultare pentru afaceri si management.

Plata consultantului se va realiza prin procent negociat din valoarea actiunilor vandute, iar durata limita de prestare a serviciilor va fi de un an, de la data semnarii contractului.De asemenea, perioada pentru care ofertantul trebuie sa-si mentina oferta valabila este 12 luni.

Candidatii vor depune la MCTI, pana la 15 decembrie 2001, o scrisoare de interes si documente de calificare redactate in limba romana. Garantia pentru participare este de 50 de milioane de lei.

Forma juridica legala pentru asocierea grupului de ofertanti, carora li se va atribui contractul de servicii, este societate cu raspundere limitata sau societate pe actiuni. Statul detine 65% din actiunile Romtelecom, din care intentioneaza sa vanda cel putin 30%, in functie de conjunctura pietei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO