Business Hi-Tech

Nvidia: Android va depăşi iPad la fel cum a făcut-o şi cu iPhone

Nvidia: Android va depăşi iPad la fel cum a făcut-o şi cu iPhone

Autor: Traian Terzianm

19.05.2011, 12:02 459

Jen-Hsun Huang, co-fondatorulcompaniei Nvidia, este de părere că tabletele care folosescsistemul de operare Android vor depăşi rivalele iPad în următoriidoi ani şi jumătate, informează site-ul techspot.com.
Directorul executiv al companieicare produce cipuri şi procesoare grafice spune că se va întâmplala fel ca în cazul smartphone-urilor, care în doi ani au propulsatAndroidul de la zero, în prezent acesta fiind lider pepiaţă.
"Telefoanele cu Android aureuşit în doi ani şi jumătate să obţină elanul despre care vorbim.Mă aştept la aceeaşi perioadă de timp şi pentru Honeycomb, ultimaversiune de Android pentru tablete", a declarat Huang.
Nvidia este foarte interesată caAndroid să capete o cotă din ce în ce mai mare pe piaţă.Producătorul de procesoare grafice pentru calculatoare a lansatanul acesta procesorul Tegra 2 folosit de majoritatea tabletelor cuAndroid, printre care şi cele fabricate de Samsung şiMotorola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO