Business Hi-Tech

Nvidia in dispozitive mobile

06.08.2003, 00:00 14

Producatorul de cipuri grafice Nvidia intentioneaza sa intre pe piata dispozitivelor mobile achizitionand in acest sens compania specializata MediaQ, scrie publicatia online CNet.com.
MediaQ este un producator de procesoare grafice pentru handhelduri, care imbunatatesc imaginea si consuma cat mai putin din resursele bateriei. Printre clientii companiei sunt nume mari, precum Siemens, Palm, Mitsubishi, Sharp, Philips, Dell si Sony. Tranzactia, estimata la 70 de milioane de dolari, in cash si actiuni, permite acum Nvidia sa intre pe piata dispozitiveor mobile, firma fiind unul din principalii producatori de cipuri si echipamente grafice pentru computere. Conducerea companiei spera ca fuziunea se va incheia cu bine pana la finalul trimestrului al treilea al acestui an. Informatia privind achizitionarea MediaQ vine la putin timp dupa ce Nvidia a anuntat ca vrea sa produca si microprocesoare pentru PC-uri, intrand pe o piata dominata de Intel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO