Business Hi-Tech

O bursă de 37.000 de dolari pentru cel mai bun tweet

O bursă de 37.000 de dolari pentru cel mai bun tweet

Autor: Traian Terzianm,

13.07.2011, 14:01 188

O universitate din America oferă o bursă şcolară de afaceri carevaloarează 37.000 de dolari candidatului care trimite cel mai buntweet, scrie site-ul telegraph.co.uk.

Universitatea din Iowa vrea studenţi care să aibă contact cureţelele de socializare, care pot să utilizeze în mod creativsite-ul de microblogging Twitter şi care pot să-şi spună punctul devedre succint.

Întrebarea la care aplicanţii trebuie să răspundă, în 140 delitere sau mai puţin este ce îi face să fie un candidat excepţionalpentru un curs de MBA.
În tweet-urile pe care le trimit, aplicanţii pot să includălink-uri ale site-urilor lor, blogurilor sau ale unor videocliupuripostate pe internet care îi pot ajuta să răspundă la întrebare.

Profesorii de la universitate au decis să introducă noul test deşcolarizare în loc de eseul obişnuit de 800 de cuvinte, deoareceeseurile deveniseră necreative şi foarte asemănătoare.

"Social media a devenit un instrument important în comunicaţiilede business aşa că trebuie ca aplicanţii noştri să ştie să lefolosească", a declarat Coleen Downie, asistenta decanului cursuluide MBA. "Este o modalitate pentru ca studenţii să ne demonstreze căîmbrăţisează inovaţia şi utilizează cu uşurinţă social media", acompletat aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO