Business Hi-Tech

O firma locala vrea sa vanda 500.000 de telefoane dual-SIM facute in Coreea de Sud

O firma locala vrea sa vanda 500.000 de telefoane dual-SIM facute in Coreea de Sud
30.08.2007, 18:27 45

Visual Services & Design, companie care importa telefoane mobile ce pot functiona simultan cu doua SIM-uri, si-a propus vanzari de peste 500.000 de unitati in 2008, a declarat pentru ZF Adrian Velicescu, directorul executiv al companiei.
Piata locala de telefoane mobile este estimata in acest an la 4,4 milioane de unitati.
Visual Services & Design a fost infiintata in luna ianuarie a acestui an si a inceput comercializarea sub brand-ul "2uoMobile" a primelor telefoane dual-SIM la inceputul lunii iunie.
"Piata din Romania inca nu este familiarizata cu telefoanele dual-SIM si cu avantajele acestora, de aceea estimam ca pana la sfarsitul anului vom vinde in jur de 150.000 de unitati", a mai precizat oficialul companiei.
Telefoanele, dezvoltate in Coreea de Sud, au doua unitati radio GSM complet independente, care asigura conectarea simultana a celor doua cartele. Spre deosebire de adaptoarele traditionale dual-SIM prezente pe piata, nu mai este necesara comutarea intre cele doua cartele.
Se pot utiliza doua SIM-uri ale aceluiasi operator sau cate o cartela de la operatori diferiti. In roaming, cartela initiala poate fi utilizata simultan cu un SIM al unui operator din tara respectiva.
Software-ul proprietar al telefonului, dezvoltat in Coreea de Sud si optimizat in Romania, permite gestionarea simultana a cartelelor.
Agenda telefonica va fi comuna si intregita
de cele 300 de intrari disponibile in memoria telefonului. In momentul accesarii unui contact utilizatorul va avea posibilitatea de a alege de pe care cartela sa apeleze numarul.
Functia de "apel in asteptare" este extinsa la cele doua SIM-uri, astfel incat, in momentul in care utilizatorul este apelat pe SIM-ul 2 in timp ce vorbeste pe SIM-ul 1, acesta poate raspunde, inchide, comuta sau realiza o conferinta. Reprezentantii companiei au precizat ca o conferinta poate fi realizata momentan numai cu doua cartele Vodafone.
Visual Services & Design are in portofoliu doua modele de telefoane dual-SIM, urmand sa lanseze inca doua telefoane in lunile septembrie si octombrie.
Dispozitivele sunt telefoane mobile tri-band GSM, ce suporta standardele de transmisie de date EDGE si asigura suport pentru Bluetooth 2.0. Ele indeplinesc si rolul de PDA, dispunand de functiile standard de business specifice. Pe partea multimedia, dispozitivele 2uoMobile inglobeaza functiile de MP3 player, player video, reportofon si camera digitala.
Cele doua modele disponibile in prezent in portofoliul companiei costa 800 de lei, respectiv 850 de lei.
Visual Services & Design comercializeaza dispozitivele direct si printr-o retea de distribuitori autorizati, a precizat Velicescu, adaugand ca terminalele vor fi disponibile in curand in reteua magazinelor Diverta.
Cititi o recenzie a modelului Duo 789 in editia din 25 septembrie a revistei de lifesyle digital go4it!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO