Business Hi-Tech

Oferta record depusa de Telefonica pentru preluarea Cesky Telecom

01.04.2005, 00:00 16



Compania spaniola Telefonica si-a eclipsat rivalii in cadrul licitatiei pentru preluarea pachetului de 51% din actiunile Cesky Telecom, cu o oferta de 3,57 mld. $ (2,74 mld. euro), peste asteptarile analistilor.



Fondul Proprietatii Nationale din Cehia a anuntat ca oferta inaintata de Telefonica in cadrul celei mai importante tranzactii cu actiuni din Europa de Est din acest an reprezinta  cu peste 25% mai mult decit pretul titlurilor operatorului ceh atins miercuri, la inchiderea bursei.



"Aceasta este o bomba. Nimeni nu se astepta la o oferta atat de mare", a spus Barbara Seidlova, analist la ING Financial Markets. Oferta Swisscom s-a situat pe locul al doilea, urmata de cea a companiei Belgacom.



Consortiul format din firmele private de investitii Blackstone, CVC Capital Partners si Providence Equity Partners, sustinut de France Telecom, a fost eliminat din licitatie, din cauza conditiilor numeroase pe care oferta sa le impunea. Credit Suisse First Boston si divizia CDI a Erste Bank sunt consultantii statului ceh in aceasta tranzactie, in timp ce Telefonica beneficiaza de serviciile firmelor Merrill Lynch si Wood & Company. Actiunile Cesky Telecom au inceput in crestere ieri, fiind cotate cu 11,7% mai mult fata de inchiderea de miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO