Business Hi-Tech

Operatorul telecom GTS Central Europe ia un împrumut de 300 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu

30.05.2012, 16:04 270

GTS Central Europe (GTS), unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii pentru operatorii telecom şi companii, cu operaţiuni şi în România, a semnat un acord pentru o linie de finanţare de 300 mil. euro care va fi utilizată pentru achiziţii şi investiţii în reţea.

"Un consorţiu format din bănci importante din Europa a participat la finanţarea în valoare de 330 milioane de euro. Suma va fi utilizată pentru a refinanţa credite bancare existente, iar un procent de peste 50% va putea fi folosit pentru achiziţii, cheltuieli de capital sau pentru returnarea împrumuturilor de la acţionari. În cei 20 de ani de activitate, GTS a crescut în mod organic, prin achiziţia de companii şi active în regiunea Europei Centrale şi de Est. Compania va continua în aceeaşi direcţie şi va folosi lichidităţile pentru a accelera dezvoltarea şi pentru a-şi îmbunătăţi reţeaua de fibră şi centrul său regional de date", potrivit reprezentanţilor companiei.

"Faptul că am combinat creditorii existenţi cu noi bănci pentru această finanţare, demonstrează stabilitatea afacerii noastre. De la ultima noastră linie de credit din 2008, GTS şi-a mărit profitabilitatea şi fluxul liber de numerar în fiecare an, datorită disciplinei şi atenţiei acordate obiectivelor de business. În aceste vremuri incerte, suntem atenţi la oportunităţile din piaţă(…)", a declarat Gerald Grace, directorul financiar al GTS.

GTS Telecom România a înregistrat anul trecut venituri de 23,5 milioane de euro, nivel similar celui din anul precedent, iar profitul operaţional înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor (EBITDA) a atins 4,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO