Business Hi-Tech

Oracle mareste oferta pentru PeopleSoft, dar formuleaza pretentii

03.11.2004, 00:00 15

Producatorul american de software pentru afaceri Oracle a facut o noua oferta de cumparare a rivalului PeopleSoft si a stabilit, in premiera, un termen limita dupa trecerea caruia intreaga afacere va cadea definitiv, relateaza presa internationala.
Cea mai noua oferta, de 24 de dolari pentru fiecare actiune PeopleSoft si 9,2 miliarde de dolari in total, a fost numita de oficialii Oracle ?cea mai buna si ultima". Precedenta oferta a fost de 21 de dolari pe actiune, iar analistii prevazusera chiar ca Oracle o va micsora pe viitor, mai ales ca titlurile PeopleSoft incepusera sa coboare la bursa americana.
Oracle si-a marit acum oferta cu 14%, in schimb a decis ca este dispusa sa astepte un raspuns numai doua saptamani, pana pe 19 noiembrie, informeaza publicatia San Francisco Chronicle.
Intentia Oracle de a prelua PeopleSoft a fost anuntata in vara anului trecut, iar de atunci Oracle si-a vazut respinse patru oferte consecutive de catre conducerea PeopleSoft.
Intr-o scrisoare adresata oficialilor PeopleSoft, directorul executiv al Oracle, Larry Ellison, a spus: ?Pana astazi, ati refuzat sa negociati cu noi. Desi pretul nostru de 24 de dolari pe actiune este final si nu se poate negocia, suntem gata sa negociem celelalte aspecte ale eventualei fuzionari".
Conducerea PeopleSoft a declarat ca se va reuni pentru a analiza ultima oferta facuta de Oracle, dupa care va face o recomandare catre actionarii sai. Deocamdata, acestia sunt sfatuiti sa nu faca tranzactii la bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO