Business Hi-Tech

Orange: venituri de 23 mil. euro din vanzarea de telefoane mobile si echipamente

Orange: venituri de 23 mil. euro din vanzarea de telefoane mobile si echipamente

Richard Moat, CEO Orange: In continuare ne vom concentra asupra extinderii retelei broadband si dezvoltarii unor noi servicii convergente.

08.05.2008, 20:02 23

Orange Romania a obtinut in primul trimestru al acestui an venituri de aproximativ 23 de milioane de euro din vanzarea de telefoane mobile, carduri de date si alte echipamente telecom, conform rezultatelor financiare publicate de France Telecom, actionarul majoritar al companiei.
Orange Romania a obtinut in T1 2008 venituri totale de 307 mil. euro, din care 284 mil. euro reprezinta veniturile realizate doar din "exploatarea" retelei de telefonie (venituri generate de apeluri primite/initiate, roaming, SMS, MMS, trafic de date, continut mobil).
Conform oficialilor Orange Romania, diferenta de 23 mil. euro dintre veniturile totale si cele rezultate din "exploatarea" retelei "provine preponderent din vanzarea terminalelor, respectiv telefoane si alte echipamente".
Conform oficialilor Orange, extinderea retelei broadband, repozitionarea ofertelor de date mobile si lansarea unor solutii complete de acces la Internet cu o gama extinsa de laptopuri au determinat cresterea cu 144% a numarului de clienti Orange broadband in intervalul mentionat, la 1,04 milioane de utilizatori.
"A fost un trimestru bun si suntem multumiti de performantele Orange Romania, care sunt in conformitate cu obiectivele pentru aceasta perioada a anului. In continuare ne vom concentra asupra extinderii retelei broadband si dezvoltarii unor noi servicii convergente care includ telefonie mobila, telefonie fixa si internet pentru a oferi clientilor nostri beneficiile celor mai simple si atractive solutii de comunicare", a declarat Richard Moat, CEO al Orange Romania.
Conform datelor France Telecom, veniturile Orange din serviciile non-voce (cum sunt mesajele SMS si MMS, transferul de date sau descarcarea de continut precum tonurile de apel pentru mobil) au atins in primul trimestru un procent de 10,1% din veniturile din "exploatarea" retelei, respectiv de 28,64 mil. euro. Pe de alta parte, Orange a raportat un venit mediu anual pe utilizator de 126,7 euro pentru T1 2008, cu zece euro mai putin decat cel inregistrat in urma cu un an.
Rezultatele Orange au fost influentate de scaderea tarifelor de interconectare din Romania si de reducerea tarifelor pentru apelurile in roaming, impusa de UE. Conform datelor France Telecom, veniturile Orange din grupa de tari care include si Romania au fost mai mici cu 76 mil. euro din cauza reducerii tarifelor in roaming si a tarifelor de interconectare.
Grupul France Telecom a inregistrat in primele trei luni ale anului venituri de 13,02 miliarde euro, cu 3,7% mai mult fata de perioada similara din 2007. Profitul operational brut al grupului a atins 4,8 miliarde euro, in crestere cu 4,6%.
Numarul total de clienti ai France Telecom se ridica, la finele lunii martie 2008, la 172 de milioane, fata de 161 milioane la sfarsitul primului trimestru din 2007.
Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila dupa numarul de utilizatori. Pe piata de profil mai activeaza Vodafone Romania, Cosmote Romania, Telemobil (Zapp) si RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO