Business Hi-Tech

Pe web, benzina e mai ieftina

14.08.2000, 00:00 15



Automobilistii britanici care isi vor cumpara benzina prin intermediul Internetului vor putea face economii estimate de specialisti la circa cinci centi pentru un litru de carburant.

Analistii sunt de parere ca pana la sfarsitul anului 2001 consumatorii britanici vor putea avea acces la site-urile de licitatii online pentru achizitionarea de combustibili la preturi mai scazute decat cele practicate in benzinarii.

In SUA exista deja in jur de 100.000 de utilizatori ai acestui sistem de aprovizionare, plata fiind facuta prin intermediul cartilor de credit.

Promotorii acestor site-uri intentioneaza sa-si mareasca baza de clienti din SUA, estimand ca pana la sfarsitul anului numarul de utilizatori va ajunge la nivelul de 500.000.

Un studiu intocmit de Datamonitor apreciaza ca, pe fondul cresterii popularitatii tranzactiilor pe Internet in Europa, acest sistem va putea fi introdus in Marea Britanie in termen de un an.

"Pentru achizitiile online de carburanti se estimeaza ca pana in 2004 vor exista 178 de milioane de clienti la nivel mondial" a spus Shon Loth, analist la Datamonitor.

Pe baza acestor tendinte, furnizorii americani de asemenea servicii au inceput sa-si extinda activitatea la nivelul continentului european. Price.com, un site din SUA specializat in licitatiile pentru diferite produse printre care si carburantii a anuntat lansarea unui pachet limitat de servicii pentru piata europeana in cursul anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO