Business Hi-Tech

Pe Yahoo, stirile video se vad online

03.08.2005, 17:50 18

Cel mai mare portal de pe Internet, Yahoo, a anuntat semnarea unor contracte de colaborare cu posturile de televiziune americane CNN si ABC, pentru preluarea clipurilor video cu stiri - inclusiv reclame - prezentate pe site-urile acestora.

Yahoo intentioneaza astfel sa isi imbunatateasca paginile de stiri, in conditiile in care utilizatorii de Internet, in special cei care utilizeaza servicii de acces la Net de mare viteza (broadband) devin tot mai interesati de clipurile video. Serviciul de stiri video al Yahoo va intra in faza de testare in luna septemebrie, au anuntat oficialii companiei. Yahoo news va integra clipurile video de la CNN si ABC in paginile sale de stiri, inclusiv in paginile individuale ale subiectelor zilei.

ABC News furnizeaza deja continut video pentru abonatii serviciilor de Internet ai companiei de cablu SBC Communications. Contractul cu Yahoo permite companiei sa devina unul dintre primii furnizori de stiri video gratuite din lume. CNN a fost obligat recent sa introduca pe site-ul sau un serviciu de stiri video gratuite, pentru a atrage vizitatorii care incepusera sa se orienteze spre alte site-uri care ofera astfel de stiri.

Pe langa atragerea de vizitatori noi, serviciul de stiri video are ca scop crearea unei audiente fidele pentru sectiunea de stiri a Yahoo, care sa petreaca cat mai mult timp online pe acest portal. Desi are o multime de servicii cu continut premium (care pot fi accesate cu plata), se pare ca in cazul stirilor video, ele vor ramane gratuite, spun oficialii Yahoo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO