Business Hi-Tech

PeopleSoft ar fi mers in pierdere fara J.D. Edwards

11.03.2004, 00:00 19

Rezultatele oficiale ale producatorului de software pentru afaceri PeopleSoft pe anul 2003 au dezvaluit faptul ca compania ar fi avut pierderi in lipsa achizitiei competitorului sau mai mic J.D. Edwards.
Incasarile PeopleSoft din propriile aplicatii au scazut cu 20% anul trecut fata de 2002, achizitia aducandu-i un plus de incasari de 115 milioane de dolari, care au contribuit la mentinerea profitabilitatii companiei. PeopleSoft a batut palma cu J.D. Edwards la jumatatea anului trecut, iar achizitia, care ameninta pozitia pe aceasta piata a Oracle a starnit o adevarata furtuna in industria producatorilor de soft pentru business.
Imediat dupa aceea, Oracle a lansat o oferta nesolicitata de preluare a PeopleSoft, cu tot cu J.D. sau fara ei. La inceput compania aflata in pozitia a doua la nivel mondial dupa SAP a oferit 7 miliarde de dolari pentru PeopleSoft. Apoi suma a crescut constant, ajungand la 9,4 miliarde de dolari. Cu toate acestea, oficialii PeopleSoft au respins presiunile Oracle si au cerut ajutorul autoritatilor pentru a scapa de preluarea ostila. Acum, Departamentul Justitiei din SUA a blocat temporar achizitia, un proces in acest sens urmand sa inceapa in luna iunie.
Per ansamblu, industria producatorilor software a avut un an greu in 2003. Incasarile au scazut si pentru SAP, cu aproape 6% fata de 2002, si pentru Oracle, cu aproape 14 procente, conform CNet News. PeopleSoft a motivat scaderea puternica a incasarilor atat prin situatia internationala nefavorabila (razboiul din Irak, epidemia SARS), dar si pe oferta de achizitie a Oracle, care i-ar fi speriat pe unii din potentialii clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO