Business Hi-Tech

Peste 60% din români folosesc smartphone-ul pe post de ceas

Peste 60% din români folosesc smartphone-ul pe post de ceas

Autor: Corina Mirea

28.05.2015, 00:00 216
Un procent de 63% din românii care au un smarpthone folosesc un astfel de dispozitiv mobil pentru a verifica ora sau pentru a-şi seta alarma, acestea fiind „utilităţile” principale ale smartphone-ului pe plan local, potrivit datelor centralizate de Google prin intermediul instrumentului digital Consumer Barometer. Românii mai folosesc smartphone-ul pentru a face poze (62% din utilizatori), pentru a asculta muzică (48% din utilizatori) şi pentru a se juca (43%).

Pe de altă parte, germanii, spre exemplu, folosesc smartphone-ul în principal pentru a se pune la curent cu ştirile din ziua respectivă, iar francezii pentru a face poze. La fel de presaţi de timp ca românii sunt belgienii, care folosesc smartphone-ul în proporţie de 56% şi olandezii (în proporţie de 53%) pentru a verifica ora, dar şi  grecii şi austriecii (care utilizează un astfel de dispozitiv mobil pentru a seta alarma în proporţie de 76%, respectiv 67%), mai arată aceleaşi date. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO