Business Hi-Tech

Petrobrazi, informatizata

27.05.2003, 00:00 15

Oracle Romania si Siveco Romania au inaugurat sistemului informatic integrat de management de la Petrobrazi, sucursala a SNP Petrom.
Proiectul de  la Petrobrazi este bazat pe implementarea unei solutii Oracle integrate, ce include aplicatiile Oracle Financials si Oracle Process Manufacturing. Principalul obiectiv al proiectului a constat in implementarea unei solutii care sa sustina toate operatiile si tranzactiile specifice activitatii Petrobrazi, de la planificarea productiei, aprovizionare, logistica, productie si evaluarea calitatii, pana la activitatile de desfacere, financiare si de contabilitate.
Sistemul asigura totodata conducerii firmei informatiile necesare adoptarii de decizii in timp util, analize privind costurile, veniturile si cheltuielile.
Proiectul a pornit in luna mai 2000, implementarea durand 103 saptamani. S-au proiectat 70 functiuni generale, ce au insumat circa 300 de procese. Gradul de acoperire a cerintelor tehnice specifice a fost de 95%, pentru cerintele neacoperite gasindu-se alternative. Echipa de proiect a fost formata din 5 consultanti Oracle, 15 specialisti din partea Siveco si 20 de specialisti IT si de proces de la Petrobrazi.
Valoare contractului nu a fost comunicata.
Sucursala Petrobrazi este una din principalele unitati de productie (rafinarie si petrochimie) a SNP Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO