Business Hi-Tech

Piata echipamentelor WiMax va atinge 1,7 mld. dolari in 2009

05.06.2006, 00:00 16

Veniturile mondiale din vanzarea de echipamente WiMax s-au cifrat la 68,3 mil. $ (52,8 mil. euro) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Infonetics Research. Piata echipamentelor WiMax este estimata sa ajunga la 1,7 mld. $ (1,31 mld. euro) in 2009.

Tehnologia wireless WiMax le permite furnizorilor de servicii sa acopere, prin unde radio, suprafete mai mari de pana la 50 km cu o singura antena. Viteza de transfer a datelor este de pana la 70 MB pe secunda. Pe langa accesul la Internet, WiMax permite furnizarea de servicii de voce prin Internet (VoIP), dar si de televiziune digitala (IPTV).

Aproape o treime din veniturile in industrie provin din regiunea EMEA, majoritatea dintre acestea fiind genrate in Europa de Est. Aproximativ 26% din vanzari au loc in tarile din America de Nord, 26% provin din zona Asia Pacific, iar 18% din Caraibe si America Latina.

Cel mai bine vandute echipamente sunt cele CPE (Customer Premises Equipment), care aduc 62% din veniturile pe piata WiMax, in timp ce restul de 38% din venituri sunt generate de statiile de baza, conform studiului Infonetics. In 2009, echipamentele CPE vor genera 79% din venituri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO