Business Hi-Tech

Piata locala de securitate IT: 25 mil. euro

22.04.2008, 19:07 27

Piata locala de securitate IT, care include solutii software de securitate (pentru consumatori, IMM-uri si companii mari), echipamentele hardware, dar si servicii, ar putea ajunge anul acesta la 20-25 mil. euro, potrivit estimarilor Gecad Net, unicul distribuitor pe piata locala al solutiilor de securitate Trend Micro.
Oficialii companiei au precizat ca nu pot imparti intreaga valoare pe trei segmente de sine statatoare.
Potrivit unui studiu realizat la sfarsitul anului 2006 de catre Gecad si compania de consultanta Avantera, solutiile de antivirus Trend Micro se situau pe pozitia a doua in Romania, dupa solutia BitDefender a companiei Softwin.
"In prezent, estimam ca Trend Micro se afla tot printre primele trei solutii de securitate folosite in Romania in zona de business", a declarat Gabriela Mechea, directorul general al companiei.
Oficialii Gecad Net au precizat ca solutiile Trend Micro au generat anul trecut aproximativ 20% din cifra de afaceri obtinuta din solutii de securitate. Compania mai comercializeaza solutii si servicii de proiectare asistata pe computer (CAD), care genereaza peste jumatate din venituri.
Gecad Net a raportat o cifra de afaceri de 5,5 mil. euro in anul fiscal 2007, in crestere cu 40% fata de exercitiul financiar precedent. Pentru anul curent, compania vizeaza o crestere cu minimum 25% a veniturilor. BitDefender si Symantec, principalii competitori ai solutiilor Trend Micro, estimeaza piata locala a solutiilor software de securitate la 6-7 mil. euro. "Concurenta intotdeauna ajuta (...), totusi pe partea de business am certitudinea ca doar patru-cinci solutii au sanse mari sa se impuna, deoarece zona corporate are alte cerinte decat consumatorii individuali. Trend Micro in Romania este interesata exclusiv de aceasta zona de business", a mai spus Mechea.
Gecad Net a anuntat incheierea unui parteneriat cu SonicWall, companie specializata in proiectarea, dezvoltarea si productia de solutii complexe de securitate IT pentru retele, e-mail si acces de la distanta. "Estimez ca acest parteneriat, alaturi de celelalte pe care compania le-a incheiat in ultimii ani, ne va permite sa crestem cu cel putin 20% veniturile companiei din securitatea IT", a precizat Mechea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO