Business Hi-Tech

Piata playerelor digitale portabile creste de 8 ori in 2004

24.08.2004, 00:00 14

Piata mondiala a playerelor audio-video portabile va creste anul acesta cu 700%, in principal datorita consumatorilor care au deja stocate multe melodii si filme in PC-urile lor, se arata intr-un studiu citat de TechWeb.com.
Pana la sfarsitul anului curent, piata playerelor multimedia portabile va ajunge la valoarea de 22,5 milioane de dolari, se mai arata in studiul realizat de compania de cercetare In-Stat/MDR. De la an la an, piata va creste cu o rata de aproximativ 160% pana in 2008.
Cei mai multi utilizatori din ziua de azi sunt aceia care folosesc computerul de mult timp si au stocat numeroase fisiere multimedia pe hard discurile personale, iar acum s-au hotarat sa faca pasul spre mobilitate. Acestia sunt cei mai frecventi cumparatori de playere portabile, a spus Cindy Wolf McCurley, analist la In-Stat si unul dintre autorii raportului citat. Dintre ei, majoritatea sunt navetisti, turisti sau doar parinti care vor sa-si tina copiii ocupati in timpul calatoriilor.
Studiul In-Stat mai arata ca o treime dintre persoanele chestionate erau familiare inclusiv cu playere mai vechi, aparute pe piata spre finalul anului 2003.
Insa viteza cu care playerele portabile vor deveni produse de masa va fi direct influentata de cantitatea de continut digital care va fi oferita pentru download de catre companiile de servicii multimedia, a precizat McCurley. ?Una din conditiile esentiale in dezvoltarea acestei industrii este disponibilitatea continutului digital. Astazi, consumatorii au numeroase fisiere multimedia stocate, insa multi reprezentanti ai industriei sunt de parere ca adevarata valoare adaugata va veni din oferta companiilor de multimedia", a explicat analistul.
In-Stat a mai estimat ca dispozitivele de stocare inserate in playerele portabile vor creste in capacitate in perioada urmatoare. In prezent, majoritatea playerelor opereaza cu un hard disc de 20 GB.
Este foarte probabil ca preturile pentru playerele portabile digitale sa ramana in intervalul 400-600 de dolari pana in 2008, a mai spus McCurley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO