Business Hi-Tech

Platforma de recrutare online Thumbtack, evaluată la 1,3 miliarde de dolari

Platforma de recrutare online Thumbtack, evaluată la 1,3...

Autor: Oana Stupinean

01.10.2015, 00:00 282

Compania americană Thumbtack, o platformă online de recrutare a profesioniştilor din varii domenii a fost evaluată la 1.3 miliarde de dolari, după ce o serie de investitori au plătit 125 de milioane de dolari pentru acţiuni, scrie New York Times.

Anul trecut, evaluarea Thumbtack era de 750 de milioane de dolari. Start-up-ul a fost fondat în 2009 de Marco Zappacosta şi a avut investitori importanţi de-a lungul anilor printre care Google, Sequoia Capital, iar ultima finanţare a fost realizată de firma scoţiană de management Baillie Gifford. „Suntem în stadiul în care trebuie să avem în permanenţă capital“, spune CEO-ul şi fondatorul start-up-ului.

Thumbtack se află într-un clasament care include 50 de companii care vor atinge o evaluare de peste un miliard de dolari. Platforma online găzduieşte peste 200.000 de profesionişti activi din domenii diferite, de zece ori mai mult decat în 2013. Reprezentanţii start-up-ului au spus că vor investi banii primiţi în optimizarea serviciilor de plată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO