Business Hi-Tech

Preţurile pentru internet, cablu şi telefonie sunt în România cele mai mici din Europa

Preţurile pentru internet, cablu şi telefonie sunt în România cele mai mici din Europa
11.07.2010, 13:37 89

Tarifele aplicate de operatorii din România pentru serviciile detelefonie fixă, televiziune şi internet sunt dintre cele mai micidin Europa, dacă nu chiar din toată lumea, constatâ Joerg Zeddies,directorul executiv comercial al Romtelecom pe segmentulrezidenţial.


Faţă de acum câţiva ani, diferenţa de preţ este uriaşă, încondiţiile în care serviciile de internet costau pe atunci chiar şi70 de euro pe lună la viteze de 2MB, iar acum tarifele au coborâtla numai câţiva euro. "Preţurile au scăzut continuu, atât pentru căs-a intensificat competiţia dintre operatori, cât şi pe fondulsensibilităţii crescute a consumatorilor la preţ", observă AdrianSârbu, senior consultant în cadrul Roland Berger.


Tendinţa de reducere a preţurilor de până acum nu mai poate fi însăsusţinută nici măcar pe termen mediu. A fost practic atins pragulde jos, crede Yorgos Ioannidis, directorul executiv al Romtelecom,prag dincolo de care un business care deja operează cu marje foartemici nu ar mai fi sustenabil.


Citiţi mai multe despre cum vor evolua tarifele pentru televiziune,internet şi telefonie fixă pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO