Business Hi-Tech

Primire rece pe bursă pentru Zynga, semnal de alarmă şi pentru facebook

Primire rece pe bursă pentru Zynga, semnal de alarmă şi pentru facebook

Autor: Adrian Seceleanu

19.12.2011, 00:00 561

Listarea la bursă a dezvoltatorului de jocuri online Zynga, care s-a încheiat cu o scădere a acţiunilor sub preţul fixat în locul unei creşteri spectaculoase a titlurilor, este un "dezastru" care pune sub semnul întrebării şi aşteptările entuziaste ale intrării pe bursă a Facebook, scrie Reuters.

Acţiunile Zynga, care face bani vânzând bunuri virtuale prin mai multe jocuri (precum Farmville sau Cityville) de pe reţeaua socială Facebook, au scăzut la finalul zilei de tranzacţionare sub preţul ofertei publice iniţiale de 10 dolari, lăsându-i astfel pe investitori fără câştigurile sperate. Valoarea de piaţă a companiei a scăzut astfel de la 1,1 mld. dolari la 1,05 mld. dolari.

"Am fost şocat când am văzut ce s-a întâmplat. Este un dezastru pentru ei", a declarat Dan Niles, director de investiţii la AlphaOne Capital Partners, care nu a cumpărat acţiuni Zynga. Investitorii au penalizat dependenţa de Facebook şi puterea de vot a fondatorului (aproape 40% din total), au comentat analiştii.

"Noi credem că o companie în care boardul este controlat de fondator/CEO reprezintă o situaţie periculoasă pentru investitorii în start-up-uri", a spus analistul Doug Creutz de la compania Cowen and Co. Aproape 95% din veniturile de 8328 mil. dolari ale Zynga vin de la Facebook, cea mai mare reţea socială din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO