Business Hi-Tech

Primul răspuns al Nokia la propunerea Microsoft: Nici vorbă să vindem divizia de telefoane

Primul răspuns al Nokia la propunerea Microsoft: Nici...

Autor: Adrian Seceleanu

23.09.2013, 20:29 2928

Tranzacţia gigantică dintre Nokia şi Microsoft „s-a născut într-o zi rece din ianuarie” când şeful Microsoft Steve Ballmer l-a sunat pe preşedintele Nokia Risto Siilasmaa pentru a-i propune să cumpere divizia de telefoane mobile, iar primul răspuns al directorilor companiei finlandeze a fost, la fel ca într-o partidă de poker când un jucător încearcă să-i convingă pe ceilalţi că are cărţi bune deşi realitatea este cu totul alta, că tranzacţia nu are cum să aibă loc, potrivit Wall Street Journal, care scrie povestea acordului de 7 miliarde de dolari perfectat în septembrie după ce a discutat cu mai mulţi directori ai companiei care a dominat în trecut industria globală de mobile.

„Am avut o atitudine sobră. Ştiam că aveam doar câteva opţiuni”, a povestit Siilasmaa despre atitudinea avută din momentul în care a început să lucreze pentru Nokia în mai 2012. El a relatat că şi-a dat seama că un colaps al Nokia, deşi îndepărtat, era posibil.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO