Business Hi-Tech

Producătorul de GPS-uri Garmin preia compania germană Navigon

Producătorul de GPS-uri Garmin preia compania germană Navigon

Autor: Adrian Voicu

15.06.2011, 12:42 596

Producătorul de GPS-uri şi softuri de navigaţie Garmin şiNavigon au anunaţt că au semnat o înţelegere prin care Garmin vaprelua compania privată Navigon, informează PC Magazine.

Cunoscut în principal pentru aplicaţia pentru iPhoneMobileNavigator, Navigon realizează şi device-uri portabile denavigaţie GPS, dar şi software GPS pentru mai multe sisteme deoperare pentru smartphone-uri.

"Cu Navigon, preluăm de asemenea una dintre cele mai vânduteaplicaţii de navigaţie pentru iPhone şi Android - ceea ce va ducela un avans al veniturilor în viitor", a declarat într-un comunicatpreşedintele şi COO-ul companiei Cliff Pemble.

În ultima vreme, companii precum Navigon şi Garmin au fostnevoite să intre pe piaţa software-ului de navigaţie pentrusmartphone-uri, tot mai mulţi clienţi luând decizia să renunţe laideea de a cumpăra un device GPS în favoarea unui smartphone cu GPSinclus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO