Business Hi-Tech

Producatorul de soft iQuest estimeaza afaceri de 6,5 mil. euro, in crestere cu 25%

Producatorul de soft iQuest estimeaza afaceri de 6,5 mil. euro, in crestere cu 25%

Cornelius Brody, director general si presedinte al iQuest Technologies, afirma ca in acest an numarul de angajati va ajunge la 170

27.03.2007, 18:41 60

Compania romano-germana de software, outsourcing si consultanta iQuest Technologies, estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 6,5 mil. euro pentru acest an, in crestere cu peste 25% fata de 2006, cand a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 4,8 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari in acest an are la baza dezvoltarea colaborarilor cu principalii nostri clienti, iar pe de alta parte avem deja o experienta de business in spate care ne ajuta sa demaram noi contracte", a declarat pentru ZF Transilvania Cornelius Brody, director general si presedinte al iQuest Technologies.
IQuest produce cu preponderenta pentru export, solutiile create de compania clujeana pentru pietele externe reprezentand o proportie de 99% din totalul cifrei de afaceri al firmei. Aceasta tendinta va continua si in 2007, considera reprezentantii IQuest, principala problema cu care se confrunta fiind data de concurenta firmelor din India si China.
"Piata de outsourcing pentru servicii de dezvoltare software va inregistra in acest an, dupa aprecierile noastre, o crestere de peste 15%, insa principala noastra problema competitionala ramane in continuare concurenta din partea firmelor asiatice", spune Cornelius Brody.
iQuest Technologies ajunsese la sfarsitul anului trecut la un numar de 150 de angajati. In acest an compania estimeaza ca va recruta inca 20 de oameni.
iQuest este o companie orientata spre dezvoltarea aplicatiilor IT in tehnologiile Java, C++, Microsoft .NET si ofera servicii de testare si implementare software, mentenanta, suport si consultanta in IT. Portofoliul de produse al companiei se adreseaza industriei telecomunicatiilor, serviciilor financiare, tehnologiei informatiilor, sectorului media, industriei farmaceutice, serviciilor postale si bancare.
Printre clientii iQuest se afla companiile Cora, Hewlett-Packard, Lloyd's of London, Pinnacle Systems, Hungarian Post, Virgin Atlantic din Germania, Marea Britanie, Irlanda, Suedia si Franta.
Compania a anuntat anterior ca strategie de dezvoltare pentru acest an lansarea pe piata locala a serviciilor IT disponibile in portofoliul companiei. Oficialii iQuest au declarat ca planurile de extindere ale companiei in Romania pe noi segmente de business raman valide, insa nu au dorit sa furnizeze alte detalii.
Pana in prezent, principalele piete vizate au fost Germania, Marea Britanie si Elvetia. iQuest Technologies S.R.L. a fost infiintata in anul 1997 ca o firma romano-germana, membra a grupului european iQuest, specializat in dezvoltarea de aplicatii software, cu sediul central in Germania.
Grupul german detine, in prezent, doua centre de dezvoltare in Romania, la Cluj si Brasov, prin intermediul carora se desfasoara toata activitatea de programare a companiei. La nivel global, iQuest are centre deschise in Germania, Franta, Suedia, Ungaria si un numar de peste 170 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO