Business Hi-Tech

Producătorul român de soft Bento raportează afaceri de 11,8 milioane de lei în S1 şi un profit net de 2,5 milioane de lei, în creştere cu 27%

Producătorul român de soft Bento raportează afaceri de...

Autor: Roxana Rosu

16.09.2022, 14:59 233

2B Intelligent Soft (Bento), companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 11,8 milioane de lei, similară cu cea înregistrată pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,5 milioane de lei, în creştere cu 27%.

„Primul semestru din 2022 a reprezentat o perioadă extrem de dinamică pentru echipa noastră, ne-am confruntat cu provocări interesante atât la nivel operaţional, cât şi în ceea ce ţine de planurile de dezvoltare ale companiei. Suntem mândri de rezultatele obţinute, în special de aprecierea substanţială a ratei profitabilităţii faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, precum şi de perspectivele pe care le avem pentru viitor. Bento trece printr-o perioadă de creştere accelerată, alimentată parţial şi de câştigarea unui proiect major cu finanţare europeană, care, în acelaşi timp, ne determină să consolidăm şi zone non-operaţionale ale echipei, precum departamentele de resurse umane şi marketing. De asemenea, câştigarea şi demararea proiectului cu finanţare europeană vin ca o completare aproape perfectă a strategiei de dezvoltare în jurul produselor software proprii, pe care am accelerat-o în contextul finanţării obţinute prin intermediul pieţei de capital” a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento.  

Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 44% la cifra de afaceri, iar zona de IT, Infrastructură şi Cloud (IT), alcătuită din servicii şi implementare, revânzare echipamente şi software, cu 56%.

 În prima parte a anului, compania a câştigat un proiect de 25 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC 2014-2020), pentru dezvoltarea unei platforme de ”Transformare Digitală Modulară în Mediul Enterprise şi Sectorul Public". Din suma totală, aproximativ 15 milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

 Proiectul vizează dezvoltarea unei platform software care va include mult mai multe aplicaţii Bento şi care va funcţiona integrat, fiind promovată ca o familie de produse. În totalitatea ei, platforma dezvoltată cu sprijinul fondurilor europene este menită să automatizeze şi optimizeze procesele din cadrul organizaţiilor în care unul sau mai multe module ale acesteia vor fi implementate.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO