Business Hi-Tech

Profitul Yahoo! a crescut de aproape patru ori, la 542 de milioane de dolari

24.04.2008, 19:28 19

Compania americana Yahoo! a inregistrat, in primele trei luni ale anului, un profit net de 542 de milioane de dolari, in urcare cu 281% fata de primul trimestru din 2007, dar rezultatele nu au determinat o reevaluare a ofertei de preluare din partea Microsoft. In primul trimestru al anului trecut, compania a raportat un profit net de 142 milioane de dolari.
Excluzand elementele exceptionale si costurile de compensare a actiunilor, compania a inregistrat un profit net de 150 de milioane de dolari, fata de 154 milioane de dolari in aceeasi perioada din 2007. Totodata, veniturile Yahoo! au crescut cu 9%, la 1,81 miliarde de dolari, fata de 1,67 miliarde de dolari in perioada ianuarie-martie 2007. Cu exceptia platilor efectuate catre companiile afiliate din sectorul publicitar, veniturile au urcat cu 14%, la 1,35 miliarde de dolari.
In ceea ce priveste intregul an 2008, compania si-a mentinut estimarile privind o majorare a veniturilor cuprinsa intre 3% si 15%, in contextul cererii scazute pentru publicitatea online in domeniile financiar, retail si turism. Astfel, Yahoo! se asteapta la venituri intre 7,2 si 8 miliarde de dolari in acest an. Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat inaintea publicarii rezultatelor Yahoo! ca acestea nu vor schimba cu nimic hotararea producatorului de software. Ulterior publicarii datelor, producatorul de software a indicat ca nu vede niciun motiv pentru a-si reevalua oferta, in valoare de 43 de miliarde de dolari, potrivit unei surse.
"Desi sunt rezultate foarte bune, avand in vedere provocarile pe termen scurt si lung, nu este o schimbare generala in afacerile Yahoo", a declarat Jim Friedland, analist la Cowen & Co. El a mentionat ca oferta Microsoft inca ramane cea cea mai buna, dar ca producatorul american ar putea sa isi majoreze usor oferta, doar pentru a incheia acordul.
Surse apropiate situatiei au declarat ca Yahoo! inca poarta negocieri separate cu News Corp si Time Warner privind alte tipuri de acorduri.
"Suntem hotarati sa maximizam valoarea activelor. Consiliul de administratie si echipa de conducere continua sa fie deschisa catre toate alternativele, inclusiv un acord cu Microsoft", a afirmat directorul executiv al companiei, Jerry Yang.
Termenul de trei saptamani pe care Microsoft l-a acordat Yahoo! pentru a accepta oferta de preluare expira sambata, in caz contrar producatorul de software fiind decis sa ia masuri pentru a castiga direct acordul actionarilor companiei de internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO