Business Hi-Tech

Radu Georgescu a asteptat 3 luni pentru un laptop

28.01.2004, 00:00 28

Ce computer are un om de afaceri care a facut deja primul milion de dolari? Radu Georgescu, care a vandut companiei Microsoft o intreaga afacere antivirus, si-a comandat la IBM un laptop de 5.000 de dolari pentru care a asteptat trei luni.
Nu se poate spune ca Radu Georgescu ca are hobby-uri spectaculoase sau ca este foarte pasionat de gadget-uri. Nu se da in vant dupa ultimul tip de televizor cu plasma sau dupa vreun sistem audio pentru masina mai special. Desi ii place sa conduca foarte mult. Pentru a-si limpezi gandurile, spune el.
Laptopul pe care il foloseste Georgescu nu este neobisnuit dar respecta ultimele tendinte ale tehnologiei. Tendintele costa insa. Laptopul se poate conecta wireless la Internet, prin unde radio si este echipat cu o baterie care tine pana la reincarcare nu mai putin de 24 de ore. "Are doua docking-station (suporturi cu mufe care leaga laptopul la priza, monitor, retea etc., dotat si cu cateva porturi USB - n.r.) pentru cele doua locuri in care lucrez cel mai mult, unitate de citit DVD-uri si de inscriptionat CD-uri, ca orice laptop standard", explica Radu. In plus, unitatea mai are memorie de 1 GB (care depaseste standardul unui laptop de rand) si un hard-disc de 80 GB, suficient de incapator pentru toate proiectele la care lucreaza acum Radu.
Modelul e foarte nou si, pentru a ajunge in posesia lui, Georgescu a asteptat cam cat pentru o masina. Situatia are si o explicatie. In general, modelele foarte noi nu prea se vand in Europa de Est imediat dupa ce apar pe piata internationala. Majoritatea comenzilor vin dinspre Statele Unite si, atunci, tot catre acea piata producatorul aloca o cantitate mai mare de produse. Acelasi tip de laptop au cumparat si programatorii care au plecat de la GeCAD Software la Microsoft, dupa ce s-a finalizat tranzactia cu firma lui Bill Gates. Ei insa nu au avut de asteptat atat de mult.
Chiar daca a dat 5.000 de dolari pe "asistenta" sa personala, Radu Georgescu nu si-a asigurat echipamentul.
De fapt, nici nu ar putea decat daca l-ar include in asigurarea de casa. In Romania, acesta este singurul mod in care se poate proteja un laptop sau un astel de echipament impotriva furtului. Daca l-ai scos insa din casa...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO