Business Hi-Tech

Raportul Citigroup nu exclude inchiderea CosmoRom

28.06.2004, 00:00 10

Banca americana Citigroup a finalizat si a predat RomTelecom raportul referitor la divizia de telefonie mobila CosmoRom, optiunile privind viitorul operatorului mergand de la inchidere pana la vanzarea companiei, sustin surse din piata telecomunicatiilor.
Documentul Citigroup, care include si varianta relansarii activitatii CosmoRom, fie cu sustinere din partea RomTelecom, fie in parteneriat cu alta companie, prezinta fiecare optiune cu avantajele si dezavantajele pe care le implica. Directorul de comunicare al RomTelecom, Dan Pazara, a confirmat ca societatea a primit raportul Citigroup. "Nu putem sa comentam asupra continutului. Managementul RomTelecom analizeaza la ora actuala raportul, urmand ca o decizie in privinta viitorului CosmoRom sa fie luata cat mai repede posibil", a afirmat Pazara.
In a doua parte a lunii februarie 2004, RomTelecom a mandatat Citigroup sa intocmeasca, in termen de 90 zile, un raport care sa prezinte optiunile in privinta viitorului CosmoRom. Compania a analizat si scrisorile de interes si propunerile primite de MCTI cu privire la operatorul de telefonie mobila.
Infiintat in anul 1999, Cosmorom si-a inceput activitatea comerciala in prima parte a anului 2000. Operatorul a incheiat primul trimestru al acestui an cu venituri de 1,6 milioane de euro, in timp ce pierderea neta a crescut la 7,4 milioane de euro.
Numarul de abonati a scazut cu 20,7%, la 32.146. Pe de alta parte, numarul utilizatorilor de servicii preplatite a crescut cu 2,6%, la peste 53.000. Pe ansamblu, Cosmorom avea in evidenta, la sfarsitul lunii martie, peste 85.100 de clienti, cu 7,7% mai putin comparativ cu perioada similara din 2003.
Raportul financiar al grupului elen OTE precizeaza ca operatorul traverseaza o perioada dificila din punct de vedere financiar si nu si-a platit la timp datoriile catre principalul sau furnzior de echipamente. Datoriile revendicate de compania elena Intracom, furnizorul de echipamente al CosmoRom, depasesc 100 milioane de dolari, la care se adauga dobanzi si penalitati. Cosmorom are un capital social de 3.597,5 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO