Business Hi-Tech

RCS&RDS isi majoreaza capitalul social cu 7,49 mil. lei

23.11.2007, 18:34 13

Operatorul telecom RCS&RDS intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 7,49 mil. lei (circa 2,2 mil. euro), la 49,7 mil. lei (14 mil. euro), operatiunea urmand sa fie discutata de actionari in adunarea generala din 27 decembrie. Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui numar de 74.935.830 de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei/titlu.
Titlurile care ar putea fi emise in cadrul operatiunii vor fi actiuni nominative preferentiale, cu dividend prioritar fara drept de vot, si vor fi insotite de o prima de emisiune, cuantumul acesteia urmand sa fie stabilit de actionari, la 27 decembrie, sau de Consiliul de Administratie.
Actualii actionari ai RCS&RDS vor putea sa isi exercite dreptul de preferinta pentru noile actiuni in termen de o luna de la publicarea hotararii. Titlurile ramase nesubscrise dupa expirarea acestui termen vor fi oferite spre subscriere in cadrul unui plasament privat. Consiliul de Administratie va decide destinatarii plasamentului privat, numarul de actiuni care vor face obiectul acestei tranzactii, cuantumul primei de emisiune si, daca este cazul, bancile de investitii care vor intermedia operatiunea. RCS&RDS are un capital social de 42,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO